Nieuws

Onze laatste nieuwsberichten

GESLAAGDEN BVUMBWE

21 september 2019

Eind september vierden we in de Bvumwe jeugdgevangenis dat opnieuw 12 jongens zijn geslaagd voor ons reintegratie-programma. Vanaf oktober gaan zij naar huis. Wij hebben alle families bezocht en alle jongens zijn welkom thuis. Samen met de families hebben de jongens hun toekomstplan gemaakt. Sommige gaan terug naar school, de meeste zullen hun families helpen op het land en kleine bedrijfjes starten. Over enkele maanden gaan we alle jongens bezoeken om op te volgen hoe het met ze gaat. 

In Mikuyu zijn eind september ook opnieuw 12 jongens geslaagd. Sinds januari hebben wij zo al 93 jongens succesvol terug naar huis begeleid.

HALT-GESLAAGDEN NCHALO

7 september 2019

 

Ons HALT-programma in Nchalo/Chikwawa en Ngabu, in het Zuiden van Malawi, loopt nog steeds erg goed. De politie ziet de positieve resultaten en verwijst veel kinderen naar ons programma. Op 7 september was de diploma-uitreiking voor 11 geslaagde kinderen en natuurlijk waren ook de ouders uitgenodigd. Die ochtend hoosde het en was het koud, bijzonder voor begin september. Een deel van de kinderen en ouders konden daardoor helaas niet naar de uitreiking komen. Met de aanwezigen hadden we een feestelijke afsluiting en natuurlijk krijgen ook de andere kinderen alsnog hun certificaat. In november nodigen we alle geslaagden uit voor een follow-up bijeenkomst. 

 

In totaal zijn sinds januari al 49 kinderen voor HALT geslaagd. De laatste programma's van dit jaar gaan begin oktober van start. 

 

GESLAAGD TRAININGSCENTRUM

10 augustus 2019

Een bijzondere dag, vandaag vierden we dat de eerste studenten van ons nieuwe trainingscentrum in Mangochi zijn geslaagd. In totaal 14 studenten, 8 in mode & design en 6 in metselen. Alle studenten hebben de 5 maanden training en hun examen goed afgerond, voorwaarde om te kunnen slagen. In het modeteam had iedereen een speciale geslaagden-blouse genaaid en daarin liepen ze trots rond. De trainers waren zeker zo trots en kregen veel complimenten van buurtbewoners over de kwaliteit van de training. Het feestje werd op het lokale voetbalveld gevierd, met muziek en dans en ging nog lang door. 

De volgende groep studenten is al geselecteerd, half december zullen we het volgende feestje rond het trainingscentrum vieren.

MIKUYU 'KERSTDINER'

15 december 2018

En inmiddels ook traditie, onze december Kerstactiviteit. Een combinatie van de diploma-uitreiking, voorlichting over een leerzaam onderwerp, activiteiten door de jongens, disco, en even een keer een andere maaltijd: rijst, ei, groente en een beetje vlees. Op zich niets bijzonders, maar als je elke dag hetzelfde eet, maïspap met bonen, toch een grote luxe. De jongens kregen ook allemaal zeep. Zo werd het voor hun echt een kerstfeest. 

Verdrag voor de Rechten van het Kind

Ieder kind dat verdacht, vervolgd of veroordeeld wordt voor een strafbaar feit heeft recht op een pedagogische behandeling die geen afbreuk doet aan de eigenwaarde en de menselijke waardigheid van het kind, die rekening houdt met de leeftijd van het kind en die de herintegratie en de opbouwende rol van het kind in de samenleving bevordert.

Ieder kind heeft recht op een eerlijk proces en op juridische bijstand.

De overheid houdt kinderen zoveel mogelijk buiten strafrechtelijke procedures.

 

In Malawi is dit verre van de realiteit. Hierdoor zitten duizenden kinderen in ellende gevangen in politiecellen en gevangenissen.

 

Wij steunen hen, want ieder kind verdient een 2e kans

Stichting Byounique

Bankgegevens: 

NL07 RABO 0168451972

KvK: 53384377