top of page
Mikuyu 3 - 1.jpg

Nieuws

Onze laatste nieuwsberichten

Diploma-uitreiking in Zomba Trainingscentrum

​17 December 2021

De laatste dag van onze activiteiten in 2021 was een hele feestelijke dag, met de diploma-uitreiking op ons Zomba Trainingscentrum. Vanwege de snel stijgende Corona-cijfers hielden we de groep beperkt tot studenten en instructeurs, maar het plezier was er niet minder om. De studenten Mode & Kleding en Haarverzorging hadden voor speciale outfits en kapsels verzorgd, iedereen zag er prachtig uit! We sluiten nu even onze deuren, maar beginnen half januari met nieuwe energie aan onze nieuwe trainingen. 

Nchalo 3.jpeg

Diploma-uitreiking in Trainingscentrum Nchalo

14 December 2021

De vakopleiding Mode & Kleding in Nchalo blijft een groot succes. Opnieuw zijn 10 studenten geslaagd voor de training. De kwaliteit van de kleding die zij maken is hoog en hun diploma geeft ze echt goede kansen om werk te vinden bij omliggende bedrijven. Wij hebben in ons kantoor nu ook 2 naaimachines neergezet waar geslaagde studenten die nog geen eigen naaimachine hebben hun opdrachten kunnen maken en zo toch geld kunnen verdienen. Wij hopen dit volgend jaar uit te breiden met meer machines en ook meer vakopleidingen te kunnen toevoegen, want daar is in Nchalo grote vraag naar. Voor nu genieten we van opnieuw 10 geslagen!     

Nchalo tienermoeder.jpg

CORONA EN NEGATIEVE GEVOLGEN IN MALAWI

20 oktober 2020

Terwijl Nederland midden in een tweede Coronagolf zit, blijven de cijfers in Malawi laag. Mid-oktober telt Malawi 5.842 zaken en181 overledenen. Ondanks deze lage cijfers heeft de pandemie een grote impact. Het land is zeer afhankelijk van import, werk in Zuid-Afrika en inkomen vanuit het toerisme. Dat alles ligt nu vrijwel stil. Veel mensen zijn hun baan verloren en Malawi kent geen economisch vangnet. De toegenomen armoede en de sluiting van de scholen heeft o.a. geleid tot een explosieve stijging van het aantal kind-huwelijken en tienerzwangerschappen. De zorgen over de situatie van de jonge meiden en hun (toekomstige) baby's zijn groot. Samen met lokale partners hoopt Byounique voor deze meiden volgend jaar in Nchalo een project vakopleidingen en opvoedingsondersteuning te bieden. Wij werven daarvoor momenteel de fondsen. 

Thom group 1 exam products.jpg

HELAAS EEN TELEURSTELLING

20 augustus 2020

Met de sluiting van alle jeugdgevangenissen moesten wij daar onze opleidingsactiviteiten staken. Omdat het onduidelijk was wanneer de trainingen weer zouden kunnen starten, besloot de Tsjechische Ambassade haar donatie te bevriezen. Een grote teleurstelling, want wij hadden veel tijd gestoken in alle voorbereidingen en een programma opgesteld waarbij wij met aanpassingen onze jongeren toch konden trainen. Tegelijkertijd realiseren we ons dat 2020 voor heel veel mensen teleurstelling heeft gebracht. We kijken nu uit naar volgend jaar en hopen dan onze vakopleidingen toch uit te kunnen voeren.    

bottom of page